Video Info & Transcript

Video Transcript: 

Computers werkten alleen – thuis of op kantoor. Maar dankzij het Internet kunnen we nu de kracht van computers op heel andere plaatsen gebruiken – we noemen dit “in the cloud” (in het Nederlands: wolk.)

Dit is Cloud Computing verklaard door Common Craft.

 

Dit is Lucy van Lucy’s lelietjes, een nieuwe bloemiste. Zij vraagt zich af hoe ze de bezorging van bloemen kan managen. Ze is verantwoordelijk voor een aantal chaufeurs en het wagenpark. Maar ze wordt er nerveus van. Ze is een bloemiste, geen logistiek genie – bezorging is een kopzorg.

 

Ze heeft maar een beperkt budget – eigen bezorgservice kost veel geld. Ook is het moeilijk te bepalen hoeveel wagens ze nodig heeft, en de zaak leidt eronder als de bezorgingen achterblijven.

 

Maar ze heeft van een nieuwe bezorgservice gehoord dat een onbeperkt aantal chaufeurs en wagens heeft op afroep, en ze betaalt alleen voor haar gebruik. Nu kan ze mooi op dit bedrijf vertrouwen voor haar bezorgingen.

 

Een paar jaar later heeft haar idee vruchten af geworpen. Ze heeft nu een keten van bloemisten en andere problemen.

 

Ze heeft websites, servers en databanken die allemaal onderhouden moeten worden. Het kost een fortuin en is een kopzorg. Haar bedrijf heeft een chronisch tekort aan opslagruimte en constant kapotte servers.

 

Toen hoorde ze van Cloud Computing, dat erg lijkt op haar bezorgservice. Ipv het onderhouden van locale soft- en hardware, is er nu een bedrijf dat deze zorg wegneemt.

 

Ze hebben alle capaciteit die ze maar wil en het is veilig, een back up op een andere lokatie en toegankelijk via het web – dit noemen ze “in the cloud.”

 

Ze kan dus vertrouwen op de computers van een Cloud bedrijf om haar bloemenzaak te runnen en haar energie aan mooie boeketten besteden.

Maar da’s niet alles. Cloud Computing betekent ook dat computers geen beperking meer hebben. Cloud bedrijven hebben vrijwel onbeperkte opslag en middelen, dus ze kan uitbreiden zonder zorgen. En omdat de servers op verschillende lokaties staan is haar business altijd veilig.

 

Maar wat het beste is dat ze betaalt naar gebruik. Als het rustig is kunnen de computerkosten ook omlaag.

 

Cloud Computing betekent ook dat ze dingen in de “wolk” kan gebruiken en toegankelijk zijn via het web.

 

De keuze van een administratiepakket bijvoorbeeld; of installatie en onderhoud op lokatie, of een pakket dat in de wolk leeft en werkt via haar browser.

 

Van email en tekstschrijven tot foto’s delen – cloud computing werkt ook voor jou en mij. We kunnen dingen gebruiken die in de “wolk” leven, veilig en toegankelijk via elke Internetverbinding en bestand tegen omvallende koffie. Cloud computing betekent nieuwe keuzes voor ons. Bedrijven en mensen hoeven zich geen zorgen meer over technologie te maken en kunnen focussen op wat telt. Dit was Cloud Computing verklaard door Common Craft.

What it teaches: 

Als voorbeeld nemen we een bloemist met expansiedrift en verklaren aan de hand daarvan de basis principes van cloud computing en hoe het belangrijk is voor bedrijven en individuen, inclusief:

  • Het verschil tussen on-site en cloud computing
  • De financiële voordelen van cloud computing
  • Wat maakt cloud computing veilig en efficiënt
  • Wat cloud computing betekent voor consumenten

Become a Better Explainer

Learn powerful explanation skills from Common Craft founder, Lee LeFever via self-paced courses.

Sign up for our FREE course at the Explainer Academy.

 

Test our Tools

Test our Tools

Try before you buy. Download sample video and image files or try our video embed codes.

Test our Tools

Custom Video Services

Need a Video For Your Product or Service? We can help. Tell us about your needs and we'll be in touch!

Contact Us

The Art of Explanation book by Lee LeFever

The Art of Explanation

Make your ideas, products and services more understandable.

Learn More