Video Info & Transcript

Video Transcript: 

Ik denk dat we allemaal de realiteit wel te gek vinden. We beleven het met onze zintuigen, bijvoorbeeld onze ogen, en mobieltjes met camera’s. Het Internet is ook te gek, maar Internet en de realiteit gaan niet altijd samen. Gelukkig verandert dat snel. Nieuwe tools betekenen dat je de wereld om je heen nu kan zien met een laagje informative van het Net.

Dit is Augmented Reality verklaard door Common Craft

Een voorbeeld. Als je een film met een straaljagerpiloot gezien hebt, dan heb je het zichtpunt van de piloot – maar er mist iets. De piloot heeft een laag informatie nodig dat iets bruikbaars toevoegt aan zijn beeld. Recentelijk is er een dergelijke laag aan je smartphone toegevoegt. Maar ipv vluchtgegevens, krijg je info over de wereld om je heen. Augmented Reality.

 

Stel je voor je hebt honger en je staat op een drukke kruising. Er zijn meerdere restaurants in je buurt, maar je weet niet welke het beste is. Je kunt ze opzoeken op je PC, of een gokje wagen. Maar dankzij nieuwe software op mobiele telefoons, richt je simpelweg je camera op de gebouwen en hopla!

 

Restaurants lichten op en een laagje informatie met wetenswaardigheden over het restaurant verschijnt op je scherm.

 

Ander voorbeeld: shoppen. Richt je camera op het product en je ziet info op je scherm verschijnen, zoals de prijzen van dezelfde producten in andere winkels in de buurt of op het web.

 

Hier heb je maar een paar dingen voor nodig. Een smartphone met een camera. Dan een Internetverbinding om de informatielaag te ontvangen. En als laatste een speciale applicatie op je telefoon. GPS en een kompas zijn ook wel handig, zodat je GSM weet welke kant je op wijst.

 

Augmented Reality werkt ook met een camera aan je PC verbonden. Als je iets voor de camera houdt krijg je een laagje informatie te zien die de werkelijkheid leuker en spannender maakt. Dit is pas het begin. In de toekomst draag je misschien een bril met een mini display dat je kunt lezen terwijl je loopt. Als je langs winkels, gebouwen en producten loopt krijg je informatie te zien van Wikipedia of Google. Ineens is je realiteit rijker en interessanter.

 

Het komt eraan, maar Augmented Reality heeft nog een lange weg te gaan. Kijk uit naar manieren om Augmented Reality aan jouw realteit toe te voegen.

Dit was Augmented Reality verklaard door Common Craft.

What it teaches: 

Deze video is een introductie van Augmented Reality - een nieuwe en snel groeiende manier waarbij camera telefoons gebruikt worden om de wereld om ons heen beter te leren kennen. Het introduceert de technologie en omvat de basis applicaties, inclusief:

  • Een globale introductie van het idee
  • Hoe vind je een restaurant
  • Hoe vergelijk je producten en als entertainment
  • Een kijk op toekomstige toepassingen van Augmented Reality

Become a Better Explainer

Learn powerful explanation skills from Common Craft founder, Lee LeFever via self-paced courses.

Sign up for our FREE course at the Explainer Academy.

 

Test our Tools

Test our Tools

Try before you buy. Download sample video and image files or try our video embed codes.

Test our Tools

Custom Video Services

Need a Video For Your Product or Service? We can help. Tell us about your needs and we'll be in touch!

Contact Us

The Art of Explanation book by Lee LeFever

The Art of Explanation

Make your ideas, products and services more understandable.

Learn More