Video Info & Transcript

Video Transcript: 

Hé, wat ben je aan het doen? Dat is vaak het eerste wat we vrienden of familie vragen. Zelfs al is het antwoord gras maaien of koken, het is interessant om te weten. We krijgen een gevoel van verbondenheid en saamhorigheid.

Jammer genoeg is ons dagelijks leven grotendeels onzichtbaar voor de wereld. Boe!!! Tuurlijk, we hebben allemaal email en blogs en telefoons die ons verbinden maar je stuurt je maatje geen email dat je koffie gaat drinken – dat hoeft ie niet te weten.

Maar de mensen dan die wel op de hoogte willen blijven van jouw dagelijkse beslommeringen? Het leven speelt zich af tussen blog postings en emails en nu is er een manier om dat te delen.

Dit is Twitter verklaard door Common Craft.

Dankzij Twitter kan je op het web nu kleine hapklare updates van jouw leven delen met je vrienden en omgekeerd zij met jou. Cool! Zo werkt het.

Dit is Carla. Verslaafd aan haar mobieltje, leest elke dag blogs en heeft bekenden over de hele wereld.

Je heeft over Twitter gehoor maar was erg sceptisch – ze krijgt al zoveel informatie. Haar vrienden raakten er niet over uit gepraat en ze besloot het te proberen.

Ze abonneerde zich en zag dat Twitter er een beetje uitziet als een blog met hele korte berichtjes – idere pagina is persoonlijk en toont updates van vrienden. Eerst zocht ze haar vrienden op Twitter.com. Toen klikte ze “follow” en kreeg ze updates van hen binnen op haar Twitterpagina.
 

Binnen een paar uur begon ze een heel andere kant te zien van de mensen die ze volgde. Zo wist ze niet dat Steven in Seattle en honkbal fan was, of dat Julia in Londen een nieuw boek over investeringen aan het lezen was. Al die kleine berichtjes van Twitter schetsten een beeld van haar vrienden, familie en collega’s die ze nog nooit gezien had. Dit was de echte wereld.

Al gauw was ze een fan en “tweette” ze elke dag. Haar vrienden volgden haar en ontdekten dat ze sinds kort een Van Halen fan was. Ze zagen Carla’s leven tussen blogs en emails.

Voor Carla was Twitter goed omdat het makkelijk was. De updates zijn altijd kort, minder dan 140 tekens. Bovendien kan ze updates sturen via de Twitter site, browser software, mobiele telefoon of instant messenger.
 

Dus als Carla nu op Twitter vraagt “wat doe je?” brengt het haar dichter bij de mensen die belangrijk voor haar zijn – 140 tekens per tweet.

Kijk wat jouw vrienden aan het doen zijn op Twitter.com.

Dit was Twitter verklaard door Common Craft.
 

What it teaches: 

Deze video behandelt Twitter. De video laat zien hoe Twitter mensen op nieuwe manieren met elkaar in contact kan brengen, met behulp van korte berichtjes. Deze video bevat:

  • Waarom het antwoord op de vraag "wat ben je aan het doen" interessant is
  • Hoe je kunt abonneren, delen en berichten lezen
  • Hoe een scepticus Twitter-verslaafd werd

Become a Better Explainer

Learn powerful explanation skills from Common Craft founder, Lee LeFever via self-paced courses.

Sign up for our FREE course at the Explainer Academy.

 

Test our Tools

Test our Tools

Try before you buy. Download sample video and image files or try our video embed codes.

Test our Tools

Custom Video Services

Need a Video For Your Product or Service? We can help. Tell us about your needs and we'll be in touch!

Contact Us

The Art of Explanation book by Lee LeFever

The Art of Explanation

Make your ideas, products and services more understandable.

Learn More