Video Info & Transcript

Video Transcript: 

Het lijkt wel of iedereen Twitter gebruikt. Je weet wel, kleine berichtjes sturen via je PC of je telefoon. Als je naar al deze kleine berichtjes kijkt, kun je makkelijk mensen en nieuws vinden en trends onderscheiden.

Dit is Twitter Search verklaard door Common Craft.

Laten we een bezoekje brengen aan Twitterstad. Dit stadje stelt alle Twittergebruikers voor. Er zijn er miljoenen en ze praten de hele tijd met elkaar met 140 tekens per keer. De typische bewoner ziet maar een del van de berichtjes of “tweets” en da’s prima. Er zijn er teveel om te volgen.

 

Maar als je alle tweets zou kunnen vangen en categoriseren, gaat er een wondere wereld open. De stad had dan een reservoir van alles wat interessant was en wie er over praatte. Dat heeft Twitter Search betekend voor Twitter – het vangt en categoriseert elke tweet zodat je op ieder moment mensen kunt vinden en specifieke informatie.

 

Dit is Roy van Roomijs van Roy. Behalve van de mensen die in zijn salon komen, weet ie niet wat er over zijn ijs gezegd wordt. Maar omdat iedereen in de stad twittert, kan ie zoeken op “Roomijs van Roy” en tweets lezen die over zijn ijs gaan. Dan kan hij antwoord geven of hun updates volgen. Twitter search help Roy naar zijn klanten te luisteren en alle smaken te maken die ze willen.

 

Het is ook een te gekke manier om bij te blijven. Als er een explosie gehoord wordt buiten de stad, verslaan de bewoners het live. Dus kan Roy op Twitter volgen wat er in de wereld gebeurt, zelfs van de mensen direct in de omgeving. Hij kan de resultaten beperken tot tweets van een bepaalde locatie. Het is nieuws terwijl het gebeurt.

 

Mensen gebruiken op Twitter soms bepaalde woorden meer dan anderen. Misschien heeft de stad een nieuwe burgemeester, een nieuwe concerttour, of een bepaalde grap die constant herhaald wordt. Stel je voor dat je deze woorden op een bord kon zetten, dan kon je bij aankomst in de stad gelijk zien wat de bewoners bezighoudt.

 

Op Twitter heten de meest gerbuikte woorden “trends” en het is een mooie manier om te weten wat interssant is op Twitter. Je kunt tot op de minuut zien wat de trends zijn. Op een “trending topic” klikken laat je de meest recente tweets zien met dat woord of die zin.

 

Soms werken Twitteraars samen en gebruiken ze een bepaald woord, een hash tag om gerelateerde tweets te binden. Mensen die de verkiezingen volgen gebruiken bijv. #stem om een connectie te maken. Door #stem te gebruiken kan Roy dus zorgen dat zijn tweet deel van de discussie is.

 

Als genoeg mensen maar de tag gerbuiken kan het een trend worden, en zo nog meer mensen attent maken op de conversatie.

 

Het is makkelijk deze gesprekken te volgen omdat Roy op zijn profielpagina kan zoeken. En als hij ze over een bepaalde tijd wil zien kan hij de zoekterm opslaan.

 

Met Twitter worden al deze berichtjes waardevol als ze onderling gedeeld worden, maar door ze te verzamelen en te doorzoeken kunnen we ontdekken wat hen bezighoudt.

 

DIt was Twitter Search verklaard door Common Craft.

What it teaches: 

Deze video gebruikt de metafoor van "Twitterville" en illustreert de mogelijkheden van de Twitter zoekfunctie bij het zoeken naar mensen en informatie. Het laat zien hoe Twitter Search:
 

  • Bedrijven naar klanten kunnen luisteren
  • Een real-time nieuwsbron kan zijn
  • Trending onderwerpen zichtbaar worden
  • Verbindt gerlateerde informatie via "hashtags"

Become a Better Explainer

Learn powerful explanation skills from Common Craft founder, Lee LeFever via self-paced courses.

Sign up for our FREE course at the Explainer Academy.

 

Test our Tools

Test our Tools

Try before you buy. Download sample video and image files or try our video embed codes.

Test our Tools

Custom Video Services

Need a Video For Your Product or Service? We can help. Tell us about your needs and we'll be in touch!

Contact Us

The Art of Explanation book by Lee LeFever

The Art of Explanation

Make your ideas, products and services more understandable.

Learn More