Video Info & Transcript

Video Transcript: 

Welkom bij Sociale Netwerken verklaard door Common Craft.  Netwerken maken dingen mogelijk. Of je nu een brief verstuurd of de verlichting in je huis, netwerken mken het mogelijk.

Om van Chicago naar Santa Fe te komen heb je een netwerk van wegen nodig dat ons er naartoe leidt. Chicago is verbonden met St Louis, dat weer met Dallas ia verbonden, en Dallas weer met Santa Fe.

Netwerken van mensen helpen je bij het zoeken naar een baan, het vinden van nieuwe vrienden en zelfs partners. Je weet hoe het gaat, Bob is een vriend, hij kent Sally weer en Sally’s vriend Joe heeft een baan voor je. Dit is een mensen netwerk – een sociaal netwerk. Jippie!

Probleem met sociale netwerken in de “echte” wereld is dat het merendeel van de connecties tussen mensen verborgen zijn. Je netwerk mag dan misschien groot potentieel hebben, het is pas wat waard als de mensen en hun connecties onderling te zien zijn. Boe!

Dit heb je niet bij een zogenaamde sociale netwerk site. Zulke websites maken connecties zichtbaar die in de echte wereld niet te zien te zijn.

 

Zo werkt het. Je opent een gratis account en maakt je profiel. Dan zoek je mensen die je kent.

Heb je iemand gevonden, dan klik je “Vriend Toevoegen”. Nu hebben jij en die persoon een connectie op de site die anderen kunnen zien. Zij zijn onderdeel van jouw netwerk, en jij van hun.

Wat echt cool is, is dat je kunt zien wie jouw vrienden kennen en wie de vrienden van jouw vrienden kennen. Je bent geen vreemde meer, dus je kunt nu makkelijker contact leggen.

Dit openbaart de verborgen mogelijkheden van jouw netwerk. Sociale netwerk sites maken de connecties tussen mensen zichtbaar.

 

Net als een wegenkaart, onthullen ze het netwerk van mensen dat je opweg kan helpen naar je volgende bestemming, of dat nou een nieuwe job is, een nieuwe partner, of een nieuwe woonplaats. Jouw netwerk heeft ineens een meerwaarde.

Dit was Sociale Netwerken verklaard door Common Craft.
 

What it teaches: 

Deze video introdceert de grondbeginselen van de ideeën achter sociaal netwerken. In de video staat centraal hoe sociale netwerken echte problemen kunnen oplossen. De video bevat:

  • De rol van mensen-netwerken bij zaken doen en je persoonlijke leven
  • De verborgen wereld van offline netwerken
  • Hoe sociale netwerken verborgen connecties blootleggen
  • De grondbesginselen van sociale netwerk sites

Become a Better Explainer

Learn powerful explanation skills from Common Craft founder, Lee LeFever via self-paced courses.

Sign up for our FREE course at the Explainer Academy.

 

Test our Tools

Test our Tools

Try before you buy. Download sample video and image files or try our video embed codes.

Test our Tools

Custom Video Services

Need a Video For Your Product or Service? We can help. Tell us about your needs and we'll be in touch!

Contact Us

The Art of Explanation book by Lee LeFever

The Art of Explanation

Make your ideas, products and services more understandable.

Learn More