Video Info & Transcript

Video Transcript: 

Dit is Search Engine Optimization verklaard door Common Craft

Stel je eens voor dat je een bibliothecaris bent, maar geen normale. Eentje voor ieder boek ter wereld. Mensen zijn van jou afhankelijk om precies dat ene boek te vinden dat ze zoeken. Kan zoiets?

Je hebt een systematiek nodig. Je moet weten wat er in ieder boek staat en hoe boeken onderling verbonden zijn. Je moet in staat zijn veel informatie te bewerken en heel snel te reproduceren. Da's niet makkelijk.

Zoekmachines als Google en Bing zijn de bibliothecarissen van het Internet. ZIj verzamelen informatie over iedere pagina op het web zodat ze precies vinden wat mensen zoeken. Iedere machine heeft een geheim recept, een algoritme, die informatie in bruikbare zoekresultaten vertaalt.

Voor een website doen zoekresultaten ertoe. Als je pagina's bovenaan verschijnen, vinden meer mensen je. Het geheim van goede zoekresultaten is ervoor zorgen dat je website de juiste ingredienten hebben voor hun recepten. Dit is Search Engine Optimization of SEO.

Wist je dat eigenlijk de meeste ingredienten al bekend waren? Eens kijken...

Ten eerste, woorden zijn belangrijk. Zoekmachines kennen ieder woord op het web. Als iemand zoekt op"schoen herstel" beperkt de zoektocht zich enkel tot pagina's met die woorden.

Ten tweede, namen zijn belangrijk. Iedere webpagina heeft een naam, maar soms staat die in de code. Zoekmachines houden van paginanamen omdat deze vaak de lading dekken, net als een boektitel.

Ten derde, links tussen sites zijn belangrijk. Als een pagina doorlinkt, is dat vaak een aanbeveling, "deze site heeft goeie info." Een zoekmachine vindt pagina meet veel aanbevelingen lekker.

Sommigen proberen zoekmachines te foppen door neplinks te maken of te kopen die naar hun eigen site verwijzen. Een goeie zoekmachine weet dit en zorgt dat betrouwbare links meer gewicht hebben.

Ten vierde, de woordkeuze is ook belangrijk. Stel, op een pagina staat "Amazon heeft veel boeken" en het woord "boeken" is gelinked, dan kunnen zoekmachines een verband leggen tussen amazon.com en "boeken". Voor iemand die zoekt op boeken, zal deze site hoog scoren.

ALs laatste, zoekmachines zijn dol op hun reputatie. Sites met regelmatig nieuwe interessante artikelen en steeds meer kwalitatief goede links scoren hoge ogen.

Dit is maar een tipje van de sluier en de recepten worden steeds verfijnder. SEO is ervoor zorgen dat je site goeie content heeft die wordt ondersteund door de ingredienten waar zoekmachines dol op ziijn.

Dit was Search Engine Optimization verklaard door Common Craft.

What it teaches: 

Deze video gebruikt een vergelijking met een recept om het belang van zoekmachine ranglijsten uit te leggen en wat je kunt doen om scores te verhogen. Het demonstreert:

  • hoe zoekmachines websites evalueren
  • Het belang van woorden en titels in de ranglijsten

Become a Better Explainer

Learn powerful explanation skills from Common Craft founder, Lee LeFever via self-paced courses.

Sign up for our FREE course at the Explainer Academy.

 

Test our Tools

Test our Tools

Try before you buy. Download sample video and image files or try our video embed codes.

Test our Tools

Custom Video Services

Need a Video For Your Product or Service? We can help. Tell us about your needs and we'll be in touch!

Contact Us

The Art of Explanation book by Lee LeFever

The Art of Explanation

Make your ideas, products and services more understandable.

Learn More