Video Info & Transcript

Video Transcript: 

Welkom bij RSS verklaard door Common Craft. Het Internet heeft problemen. Er zijn meer dan 50 miljoen blogs en, zoals je ziet, het worden er alleen maar meer. Dat is nog al wat. Wij willen een nieuwe en snelle manier laten zien hoe je toch bij blijft van al het cools op het Internet.

Dit is de ouwe, langzame manier – Boe! Dit is de nieuwe, snelle manier – joepie! En dit is het verschil tussen de ouwe en nieuwe manier.

Dit ben jij, en dit zijn je favoriete websites. Op je computer, en je zoekt iets nieuws. Je gaat naar je favoriete blogs. Iets nieuws? Nee. Je gaat naar je favoriete nieuws sites. Iets nieuws? Weer niets. Telkens als je wat nieuws zoekt en er is niks, heb je kostbare tijd verloren. Dat is de oude manier.

Laten we nu de nieuwe en snelle manier eens bekijken. We pakken deze pijlen en draaien ze om. Dit betekent dat nieuwtjes van je blogs en favoriete sites nu naar jou toekomen.

 

We hebben dus het over één enkele website die jouw thuisbasis wordt voor alle updates van je favoriete websites. Volg deze 2 simpele stappen.

Eerst maken we een pagina voor nieuwe postings. Dit heet een “reader”. Daarvoor heb je een gratis account nodig. Mijn favoriete sites staan links, en rechts staan alle nieuwe updates van mijn favoriete websites, allemaal bij elkaar. Dus gaan we nu eerst een reader account aanmaken.

Stap 2 is je reader en je favoriete sites verbinden. Dit noemen we abonneren en is heel belangrijk. Je kan van bijna iedere blog en nieuwssite lid worden. Handig als je de updates in je reader wilt ontvangen.

 

Om je te abonneren zoek deze kleine ikoontjes. Dit is de oranje die we zoeken, maar soms ook deze. Dit betekent: Hee, abonneer je op mij! Als je zo’n ikoontje ziet klik er op en volg de aanwijzingen op de pagina.
 

Als je geklikt hebt zie je 2 soorten paginas. Bij deze hoef je maar 1 keer te klikken. De andere pagina ziet er zo ongeveer uit: met een code. Als je dit ziet kopieer het adres van de pagina, ga dan naar je reader en klik op een link met “Toevoegen abonnement” of “Voeg feed toe” en plak het adres in je reader.

 

Eenmaal toegevoeg aan je lijst worden nieuwe posts automatisch naar je reader gestuurd: veel sneller. Pas op, het werkt verslavend!

Nog één keer: 2 stappen. Maak een reader account aan. Ga dan naar je favoriete sites, klik op het ikoontje en abonneer je.

Dit was RSS verklaard door Common Craft
 

What it teaches: 

Deze video introduceert RSS als een handige manier om je op websites te abonneren en tijd te besparen. Een voorbeeld van een "oude" en "nieuwe" manier om te illustreren hoe RSS verschilt van normaal website bezoek. Deze video laat zien:

  • Oude en nieuwe manieren van nieuwslezen op het web
  • Een introductie van RSS Lezers (met Google Reader als voorbeeld)
  • Hoe je een RSS feed moet kiezen en kunt abonneren
  • Wat je van een RSS mag verwachten

Become a Better Explainer

Learn powerful explanation skills from Common Craft founder, Lee LeFever via self-paced courses.

Sign up for our FREE course at the Explainer Academy.

 

Test our Tools

Test our Tools

Try before you buy. Download sample video and image files or try our video embed codes.

Test our Tools

Custom Video Services

Need a Video For Your Product or Service? We can help. Tell us about your needs and we'll be in touch!

Contact Us

The Art of Explanation book by Lee LeFever

The Art of Explanation

Make your ideas, products and services more understandable.

Learn More