Video Info & Transcript

Video Transcript: 

Herinner je die goeie ouwe tijd van TV en radio? Iedereen zat er omheen en werd vermaakt. Shows werden op gezette tijden uitgezonden en als je er niet op tijd was had je het gemist. De uitzending verdween in de ether. Da’s nu anders.

Dit is Podcasting verklaard door Common Craft.

Dit is het idee. Dankzij podcasting doen uitzendtijden er niet toe. Wanneer een show wordt gemaakt, kan je het mbv podcasting opnemen en met je meenemen en later luisteren of kijken – vrijwel altijd gratis. Shows worden persoonlijk en verkrijgbaar op aanvraag. Dat is wat anders dan uitzenden.

Het werkt door een verbinding tussen een website en een computer zodat nieuwe shows automatisch verschijnen als ze beschikbaar zijn.

Hier zijn 3 redenen waarom podacsting zo populair is. Iedereen kan het doen. Geen satellieten, antennes of studios nodig. Je hebt alleen een microfoon of videocamera nodig, een computer en een internetverbinding. Hiermee maak je je eigen show die voor iederen is te zien. Het betekent dat er ook een breed aanbod aan podcasts is. Of het nu finacieel advies is van Wall Street, of de tuinnier show van je buren, gegarandeerd is er een podcast voor jou.

De 2e reden is abonnementen. Als je een site vindt met goeie podcasts kan je je abonneren op de shows. Het enige wat je nodig hebt is een zgn Podcatcher, iTunes bijvoorbeeld, dat fungeert als de “recorder”. Je kunt de shows nu overal mee naar toe nemen, waar je maar wilt.

De 3e reden is de gadget. Je downloadt een podcast naar je PC, of naar je MP3 speler en je kan het met je meenemen. Podcasts werken op allerlei apparaten, niet alleen iPods.

Laten we kijken hoe Jason podcasts gebruikt. Hij zit elke dag op het web, neemt de bus naar werk en is gek op Japanse cultuur. Pas geleden vond ie een podcast van een Europees echtpaar in Tokio.  Al gauw abonneerde hij zich op de podcast van hun website.

 

’s Nachts werd er een nieuwe podcast naar zijn MP3 gedownload. De volgende ochtend in de bus luisterde hij naar zijn nieuwe vrienden in Tokio en droomde hij over de verste sushi ter wereld.
 

Dat kan met podcasts. Het kost het echtpaar in Japan maar een paar Yen om een show te maken zodat Jason de podcast met zich mee kan nemen. Podcats betekenen dat we niet meer afhankelijk zijn van traditionele media. Iedereen kan zijn eigen show maken.

Dit was Podcasting verklaard door Common Craft.

 

What it teaches: 

Deze video introduceert her verschil tussen shows uitzenden en shows beschikbaar maken als download op het Internet zodat ze op ieder moment afgespeeld kunnen worden. Deze video bevat:

  • Het verschil tussen podcasts en TV- en Radio-uitzendingen
  • Wat je nodig hebt om een podcast te publiceren en hoe je je  abboneert op een podcast
  • Hoe podcasts de media democratisch maken
  • Een waar voorbeeld hoe podcasten werkt

Become a Better Explainer

Learn powerful explanation skills from Common Craft founder, Lee LeFever via self-paced courses.

Sign up for our FREE course at the Explainer Academy.

 

Test our Tools

Test our Tools

Try before you buy. Download sample video and image files or try our video embed codes.

Test our Tools

Custom Video Services

Need a Video For Your Product or Service? We can help. Tell us about your needs and we'll be in touch!

Contact Us

The Art of Explanation book by Lee LeFever

The Art of Explanation

Make your ideas, products and services more understandable.

Learn More