Video Info & Transcript

Video Transcript: 

Als je vroeger is doms deed was dat niet zo erg. Het gebeurde en het leven ging door. Maar nu je alles onmiddellijk kunt delen op het web, deze dome momenten kunnen ineens je hele leven beinvloeden, je reputatie en die van je vrienden.

 

Dit is online Reputatiebeveiliging verklaard door Common Craft.

 

Kijk eens naar het web. Zoekmachines scannen continue het web. Hun doel is om van elk woordje, foto en video op het web een momentopname te maken en te bewaren voor zoekresultaten. Dat betekt dat als een pagina is gescand, het voor eeuwig kan zijn. Zelfs als het beeld van een site verwijderd is, dan kan het nog opduiken in de toekomst – en dat is een probleem.

 

Zie het als volgt. Als jij video’s deelt waarin jij of anderen iets illegaals doen, of foto’s maakt die anderen in een kwaad daglicht stellen, dan kun je hun reputatie beschadigen. Soms is het moeilijk te zeggen. Wat nu een grappige foto lijkt, COOL!, ziet er in de toekomst wellicht heel anders uit, OEPS! Door je nu bewust te worden van het volgende, kan je toekomstige problemen voorkomen.

 

Kies zorgvuldig wat je op websites plaatst. Dingen deln kan leuk enproductief zijn. Maar het kan ook problematisch zijn. Denk dus van te voren aan jezelf en de mensen op de foto of in je artikeltje alvorens je het plaatst. Zou je dit aan je opa laten zien? Of je nieuwe baas? Als je op “OK” klikt ben je de controle kwijt en kan iedereen op het web de foto zien. Dit betekent dat jouw vrienden afhankelijk zijn van jou en of jij je verantwoordelijk voelt over foto’s, verhalen en videos’ die je deelt op het web.

 

Gelukkig hoef je niet alles publiekelijk te delen. Er zijn manieren om je leven privé te delen zonder dat het gescant wordt door zoekmachines. Kijk uit bij het gebruikvan namen – namen zijn makkelijk gescand. Je kunt ook je vrienden vragen wat zij delen op het web. Laat hen weten dat jij vanaf nu zorgvuldig zult zijn. Bespreek risico’s en wat voor een effect foto’s kunnen hebben. Denk voor je klikt. Zo kun je nog steeds gekkigheid uithalen maar wel je reputatie bewaren en de waardering krijgen die je toekomt.

 

Je kunt natuurlijk niet alles controleren op het web. Als je het gevoel hebt dat je reputatie in het gedrang is, neem dan actie. Neem contact op met degene die het geplaatst heeft en vraag het te verwijderen – dit moeten ze begrijpen. Vandaag actie nemen maakt het moeilijker om het later terug te vinden.

 

Je leven delen op het web is leuk en productief maar het betekent ook het verlies van een zekere controle.  Je bent verantwoordelijk voor jouw reputatie en die van anderen. Denk na voor je klikt

 

Dit was online Reputatiebeveiliging verklaard door Common Craft.

What it teaches: 

Deze video behandelt de lange termijn risico's van het delen van ongepaste informatie op het web. Het raadt kijkers aan om goed na te denken alvorens materiaal te publiceren en biedt tips om verantwoord om te gaan met fotos', video's en tekst. Deze video behandelt o.a. :

  • Waarom foto's voor eeuwig op het web blijven staan
  • Toekomstige consequenties van het delen van ongepaste informatie
  • Tips voor het bewaren van jouw reputatie en die van anderen
  • Wat je moet doen als ongepaste informatie wordt gedeeld

Become a Better Explainer

Learn powerful explanation skills from Common Craft founder, Lee LeFever via self-paced courses.

Sign up for our FREE course at the Explainer Academy.

 

Test our Tools

Test our Tools

Try before you buy. Download sample video and image files or try our video embed codes.

Test our Tools

Custom Video Services

Need a Video For Your Product or Service? We can help. Tell us about your needs and we'll be in touch!

Contact Us

The Art of Explanation book by Lee LeFever

The Art of Explanation

Make your ideas, products and services more understandable.

Learn More