What We Do:

We can help you become an explanation specialist.

Common Craft Membership

Start your life as an explainer with Common Craft Membership. Prices start at just $49 per year. It provides:

Cut-Outs:

Make your presentation or video remarkable with 800+ digital images in Common Craft Style, plus Know-How resources for using them.

Download a Sample

Ready-made Videos:

Educate others with 50+ ready-made video explanations that you can embed on your website or download for offline use.

Test embedding a video

We Wrote the Book on Explanation

The Art of Explanation

A book by Lee LeFever

The Art of Explanation will help you become an explainer.

Learn More

Need a Video for Your Product?

The Explainer Network

Our network of custom video producers can create short, animated videos that make your product or service easier to understand.

Find a Producer

Video Transcript

Hé, wat ben je aan het doen? Dat is vaak het eerste wat we vrienden of familie vragen. Zelfs al is het antwoord gras maaien of koken, het is interessant om te weten. We krijgen een gevoel van verbondenheid en saamhorigheid.

Jammer genoeg is ons dagelijks leven grotendeels onzichtbaar voor de wereld. Boe!!! Tuurlijk, we hebben allemaal email en blogs en telefoons die ons verbinden maar je stuurt je maatje geen email dat je koffie gaat drinken – dat hoeft ie niet te weten.

Maar de mensen dan die wel op de hoogte willen blijven van jouw dagelijkse beslommeringen? Het leven speelt zich af tussen blog postings en emails en nu is er een manier om dat te delen.

Dit is Twitter verklaard door Common Craft.

Dankzij Twitter kan je op het web nu kleine hapklare updates van jouw leven delen met je vrienden en omgekeerd zij met jou. Cool! Zo werkt het.

Dit is Carla. Verslaafd aan haar mobieltje, leest elke dag blogs en heeft bekenden over de hele wereld.

Je heeft over Twitter gehoor maar was erg sceptisch – ze krijgt al zoveel informatie. Haar vrienden raakten er niet over uit gepraat en ze besloot het te proberen.

Ze abonneerde zich en zag dat Twitter er een beetje uitziet als een blog met hele korte berichtjes – idere pagina is persoonlijk en toont updates van vrienden. Eerst zocht ze haar vrienden op Twitter.com. Toen klikte ze “follow” en kreeg ze updates van hen binnen op haar Twitterpagina.
 

Binnen een paar uur begon ze een heel andere kant te zien van de mensen die ze volgde. Zo wist ze niet dat Steven in Seattle en honkbal fan was, of dat Julia in Londen een nieuw boek over investeringen aan het lezen was. Al die kleine berichtjes van Twitter schetsten een beeld van haar vrienden, familie en collega’s die ze nog nooit gezien had. Dit was de echte wereld.

Al gauw was ze een fan en “tweette” ze elke dag. Haar vrienden volgden haar en ontdekten dat ze sinds kort een Van Halen fan was. Ze zagen Carla’s leven tussen blogs en emails.

Voor Carla was Twitter goed omdat het makkelijk was. De updates zijn altijd kort, minder dan 140 tekens. Bovendien kan ze updates sturen via de Twitter site, browser software, mobiele telefoon of instant messenger.
 

Dus als Carla nu op Twitter vraagt “wat doe je?” brengt het haar dichter bij de mensen die belangrijk voor haar zijn – 140 tekens per tweet.

Kijk wat jouw vrienden aan het doen zijn op Twitter.com.

Dit was Twitter verklaard door Common Craft.
 

What it teaches

Deze video behandelt Twitter. De video laat zien hoe Twitter mensen op nieuwe manieren met elkaar in contact kan brengen, met behulp van korte berichtjes. Deze video bevat:

  • Waarom het antwoord op de vraag "wat ben je aan het doen" interessant is
  • Hoe je kunt abonneren, delen en berichten lezen
  • Hoe een scepticus Twitter-verslaafd werd

Features of Common Craft Membership

We wrote the book on explanation.

Learn More

 

Who uses Common Craft?

Businesses and schools, large and small, in over 50 countries enlighten and motivate with Common Craft explanations.

Explainer Network Image

Common Craft Custom Videos

We can help you get a custom video that explains your product or service. 

Contact Us

 

Question Graphic

Still have questions?

Go to FAQAsk Common Craft

Get new video alerts by email!