What We Do:

We can help you become an explanation specialist.

Common Craft Membership

Start your life as an explainer with Common Craft Membership. Prices start at just $49 per year. It provides:

Cut-Outs:

Make your presentation or video remarkable with 800+ digital images in Common Craft Style, plus Know-How resources for using them.

Download a Sample

Ready-made Videos:

Educate others with 50+ ready-made video explanations that you can embed on your website or download for offline use.

Test embedding a video

We Wrote the Book on Explanation

The Art of Explanation

A book by Lee LeFever

The Art of Explanation will help you become an explainer.

Learn More

Need a Video for Your Product?

The Explainer Network

Our network of custom video producers can create short, animated videos that make your product or service easier to understand.

Find a Producer

Video Transcript

Het lijkt wel of iedereen Twitter gebruikt. Je weet wel, kleine berichtjes sturen via je PC of je telefoon. Als je naar al deze kleine berichtjes kijkt, kun je makkelijk mensen en nieuws vinden en trends onderscheiden.

Dit is Twitter Search verklaard door Common Craft.

Laten we een bezoekje brengen aan Twitterstad. Dit stadje stelt alle Twittergebruikers voor. Er zijn er miljoenen en ze praten de hele tijd met elkaar met 140 tekens per keer. De typische bewoner ziet maar een del van de berichtjes of “tweets” en da’s prima. Er zijn er teveel om te volgen.

 

Maar als je alle tweets zou kunnen vangen en categoriseren, gaat er een wondere wereld open. De stad had dan een reservoir van alles wat interessant was en wie er over praatte. Dat heeft Twitter Search betekend voor Twitter – het vangt en categoriseert elke tweet zodat je op ieder moment mensen kunt vinden en specifieke informatie.

 

Dit is Roy van Roomijs van Roy. Behalve van de mensen die in zijn salon komen, weet ie niet wat er over zijn ijs gezegd wordt. Maar omdat iedereen in de stad twittert, kan ie zoeken op “Roomijs van Roy” en tweets lezen die over zijn ijs gaan. Dan kan hij antwoord geven of hun updates volgen. Twitter search help Roy naar zijn klanten te luisteren en alle smaken te maken die ze willen.

 

Het is ook een te gekke manier om bij te blijven. Als er een explosie gehoord wordt buiten de stad, verslaan de bewoners het live. Dus kan Roy op Twitter volgen wat er in de wereld gebeurt, zelfs van de mensen direct in de omgeving. Hij kan de resultaten beperken tot tweets van een bepaalde locatie. Het is nieuws terwijl het gebeurt.

 

Mensen gebruiken op Twitter soms bepaalde woorden meer dan anderen. Misschien heeft de stad een nieuwe burgemeester, een nieuwe concerttour, of een bepaalde grap die constant herhaald wordt. Stel je voor dat je deze woorden op een bord kon zetten, dan kon je bij aankomst in de stad gelijk zien wat de bewoners bezighoudt.

 

Op Twitter heten de meest gerbuikte woorden “trends” en het is een mooie manier om te weten wat interssant is op Twitter. Je kunt tot op de minuut zien wat de trends zijn. Op een “trending topic” klikken laat je de meest recente tweets zien met dat woord of die zin.

 

Soms werken Twitteraars samen en gebruiken ze een bepaald woord, een hash tag om gerelateerde tweets te binden. Mensen die de verkiezingen volgen gebruiken bijv. #stem om een connectie te maken. Door #stem te gebruiken kan Roy dus zorgen dat zijn tweet deel van de discussie is.

 

Als genoeg mensen maar de tag gerbuiken kan het een trend worden, en zo nog meer mensen attent maken op de conversatie.

 

Het is makkelijk deze gesprekken te volgen omdat Roy op zijn profielpagina kan zoeken. En als hij ze over een bepaalde tijd wil zien kan hij de zoekterm opslaan.

 

Met Twitter worden al deze berichtjes waardevol als ze onderling gedeeld worden, maar door ze te verzamelen en te doorzoeken kunnen we ontdekken wat hen bezighoudt.

 

DIt was Twitter Search verklaard door Common Craft.

What it teaches

Deze video gebruikt de metafoor van "Twitterville" en illustreert de mogelijkheden van de Twitter zoekfunctie bij het zoeken naar mensen en informatie. Het laat zien hoe Twitter Search:
 

  • Bedrijven naar klanten kunnen luisteren
  • Een real-time nieuwsbron kan zijn
  • Trending onderwerpen zichtbaar worden
  • Verbindt gerlateerde informatie via "hashtags"

Features of Common Craft Membership

We wrote the book on explanation.

Learn More

 

Who uses Common Craft?

Businesses and schools, large and small, in over 50 countries enlighten and motivate with Common Craft explanations.

Explainer Network Image

Common Craft Custom Videos

We can help you get a custom video that explains your product or service. 

Contact Us

 

Question Graphic

Still have questions?

Go to FAQAsk Common Craft

Get new video alerts by email!