What We Do:

We can help you become an explanation specialist.

Common Craft Membership

Start your life as an explainer with Common Craft Membership. Prices start at just $49 per year. It provides:

Cut-Outs:

Make your presentation or video remarkable with 800+ digital images in Common Craft Style, plus Know-How resources for using them.

Download a Sample

Ready-made Videos:

Educate others with 50+ ready-made video explanations that you can embed on your website or download for offline use.

Test embedding a video

We Wrote the Book on Explanation

The Art of Explanation

A book by Lee LeFever

The Art of Explanation will help you become an explainer.

Learn More

Need a Video for Your Product?

The Explainer Network

Our network of custom video producers can create short, animated videos that make your product or service easier to understand.

Find a Producer

Video Transcript

Dit is Search Engine Optimization verklaard door Common Craft

Stel je eens voor dat je een bibliothecaris bent, maar geen normale. Eentje voor ieder boek ter wereld. Mensen zijn van jou afhankelijk om precies dat ene boek te vinden dat ze zoeken. Kan zoiets?

Je hebt een systematiek nodig. Je moet weten wat er in ieder boek staat en hoe boeken onderling verbonden zijn. Je moet in staat zijn veel informatie te bewerken en heel snel te reproduceren. Da's niet makkelijk.

Zoekmachines als Google en Bing zijn de bibliothecarissen van het Internet. ZIj verzamelen informatie over iedere pagina op het web zodat ze precies vinden wat mensen zoeken. Iedere machine heeft een geheim recept, een algoritme, die informatie in bruikbare zoekresultaten vertaalt.

Voor een website doen zoekresultaten ertoe. Als je pagina's bovenaan verschijnen, vinden meer mensen je. Het geheim van goede zoekresultaten is ervoor zorgen dat je website de juiste ingredienten hebben voor hun recepten. Dit is Search Engine Optimization of SEO.

Wist je dat eigenlijk de meeste ingredienten al bekend waren? Eens kijken...

Ten eerste, woorden zijn belangrijk. Zoekmachines kennen ieder woord op het web. Als iemand zoekt op"schoen herstel" beperkt de zoektocht zich enkel tot pagina's met die woorden.

Ten tweede, namen zijn belangrijk. Iedere webpagina heeft een naam, maar soms staat die in de code. Zoekmachines houden van paginanamen omdat deze vaak de lading dekken, net als een boektitel.

Ten derde, links tussen sites zijn belangrijk. Als een pagina doorlinkt, is dat vaak een aanbeveling, "deze site heeft goeie info." Een zoekmachine vindt pagina meet veel aanbevelingen lekker.

Sommigen proberen zoekmachines te foppen door neplinks te maken of te kopen die naar hun eigen site verwijzen. Een goeie zoekmachine weet dit en zorgt dat betrouwbare links meer gewicht hebben.

Ten vierde, de woordkeuze is ook belangrijk. Stel, op een pagina staat "Amazon heeft veel boeken" en het woord "boeken" is gelinked, dan kunnen zoekmachines een verband leggen tussen amazon.com en "boeken". Voor iemand die zoekt op boeken, zal deze site hoog scoren.

ALs laatste, zoekmachines zijn dol op hun reputatie. Sites met regelmatig nieuwe interessante artikelen en steeds meer kwalitatief goede links scoren hoge ogen.

Dit is maar een tipje van de sluier en de recepten worden steeds verfijnder. SEO is ervoor zorgen dat je site goeie content heeft die wordt ondersteund door de ingredienten waar zoekmachines dol op ziijn.

Dit was Search Engine Optimization verklaard door Common Craft.

What it teaches

Deze video gebruikt een vergelijking met een recept om het belang van zoekmachine ranglijsten uit te leggen en wat je kunt doen om scores te verhogen. Het demonstreert:

  • hoe zoekmachines websites evalueren
  • Het belang van woorden en titels in de ranglijsten

Features of Common Craft Membership

We wrote the book on explanation.

Learn More

 

Who uses Common Craft?

Businesses and schools, large and small, in over 50 countries enlighten and motivate with Common Craft explanations.

Explainer Network Image

Common Craft Custom Videos

We can help you get a custom video that explains your product or service. 

Contact Us

 

Question Graphic

Still have questions?

Go to FAQAsk Common Craft

Get new video alerts by email!