What We Do:

We can help you become an explanation specialist.

Common Craft Membership

Start your life as an explainer with Common Craft Membership. Prices start at just $49 per year. It provides:

Cut-Outs:

Make your presentation or video remarkable with 800+ digital images in Common Craft Style, plus Know-How resources for using them.

Download a Sample

Ready-made Videos:

Educate others with 50+ ready-made video explanations that you can embed on your website or download for offline use.

Test embedding a video

We Wrote the Book on Explanation

The Art of Explanation

A book by Lee LeFever

The Art of Explanation will help you become an explainer.

Learn More

Need a Video for Your Product?

The Explainer Network

Our network of custom video producers can create short, animated videos that make your product or service easier to understand.

Find a Producer

Video Transcript

Of je nu schoenen koopt, je rekening bekijkt of met je vrienden chat, bijna iedereen van ons is afhankelijk van het Internet. Helaas is het makkelijk om je voor de gek te laten houden door websites die erop uitzijn je geld of je geheime gegevens te stelen.

Gelukkig is het nu makkelijker om te controleren of een website veilig is.

Dit is Veilige Websites verklaard door Common Craft.

Wanneer je op een website een transactie verricht of je geheime gegevens invoert, let dan op de volgende 2 dingen.

De eerste is de verbinding van jouw computer naar de computer van het bedrijf. Je naam, bankgegevens en andere info moeten van de ene computer naar de andere.Deze verbinding moet veilig zijn zodat criminelen de gegevens onderweg niet kunnen zien.

Ten tweede moet je weten of je het bedrijf kunt vertrouwen. Als dat het geval is en de verbinding is beveiligd dan zijn je gegevens veilig. Maar hoe weet je dat?

Asl je weet waar je naar moet zoeken of een website beveiligd is is al een grote stap. Laten we eens verder naar onze verbinding kijken.

Beveiligde wesbites versleutelen informatie voor het verstuurd wordt tussen computers. Hierdoor is het compleet onleesbaar voor criminelen. Alleen de computer aan de andere kant kan het lezen, daardoor is het veilig.

Er zijn 2 manieren om te controleren of een verbinding beveiligd is. Kijk in de adresbalk, waar normaal “http:” staat. Beveiligde sites beginnen hun adres met “httpS:”, de s van het Engelse secure.

Je kaunt ook zoeken naar het hangslotje in je browser. Zie je “httpS” en het hangslotje dan is de verbinding beveiligd en dus veilig.

Maar het bedrijf achter de website dan? Hoe weet je dat het geen crimineel met een beveiligde verbinding is? Een nieuw systeem maakt dit makkelijk te checken.

Nieuwere webbrowsers gebruiken kleuren en bedrijfsnamen in de adresbalk zodat je weet of een site betrouwbaar is. Het werkt als volgt. Bedrijven die afhankelijk zijn van beveiliging kunnen hun website laten inspecteren en certifiëren door een onafhankelijke instantie.

Deze strenge inspectie zorgen ervoor dat het bedrijf en de website betrouwbaar zijn en een een beveiligde verbinding gebruiken. Als ze slagen voor de inspectie dan krijgt de site een EV SSL certificaat en alleen sites met zo’n certificaat hebben een gekleurde adresbalk, inclusief de bedrijfsnaam met het adres.

Groen betekent “OK”, rood is STOP.

Dit inspectieproces betekent dat criminelen het certificaat niet kunnen bemachtigen dat nodig is om de kleureninformatie weer te geven. Dus als je een site die je het groene licht geeft, dan zit je safe!

Als je het nieuws leest of het weerbericht bekijkt dan doet beveiliging er niet zo toe, dus maak je niet sappel als je geen groene balk ziet of beveiligingsinfo. Beveiliging doet er pas toe als je kredietkaartnummers, paswoorden en privé-info uitwisselt over het Internet.

Bijvoorbeeld als je iets koopt let dan op je browser. Zoek naar de “s” in het adres en het hangslotje om er zeker van te zijn dat het veilig is. En als je bezorg bent dat de site fraudegevoelig is zoek dan naar het groene licht.

Als dit allemaal zo is kun je er gerust op zijn dat je gegevens veilig zijn.

Dit was veilige websites verklaard door Common Craft.

What it teaches

Vandaag de dag is veiligheid een prioriteit voor websites, maar het is moeilijk te zien of een website veillig is en hoe. Deze video leert je de grondbeginselen van veilige websites en hoe en waaraan je een veilige website herkent.

  • Een overzicht van de meest gangbare veiligheids risico's
  • Hoe SSL versleuteling werkt
  • Hoe herken je een veilige verbinding
  • Wanneer veiligheid het belanrijkst is

Features of Common Craft Membership

We wrote the book on explanation.

Learn More

 

Who uses Common Craft?

Businesses and schools, large and small, in over 50 countries enlighten and motivate with Common Craft explanations.

Explainer Network Image

Common Craft Custom Videos

We can help you get a custom video that explains your product or service. 

Contact Us

 

Question Graphic

Still have questions?

Go to FAQAsk Common Craft

Get new video alerts by email!