What We Do:

We can help you become an explanation specialist.

Common Craft Membership

Start your life as an explainer with Common Craft Membership. Prices start at just $49 per year. It provides:

Cut-Outs:

Make your presentation or video remarkable with 800+ digital images in Common Craft Style, plus Know-How resources for using them.

Download a Sample

Ready-made Videos:

Educate others with 50+ ready-made video explanations that you can embed on your website or download for offline use.

Test embedding a video

We Wrote the Book on Explanation

The Art of Explanation

A book by Lee LeFever

The Art of Explanation will help you become an explainer.

Learn More

Need a Video for Your Product?

The Explainer Network

Our network of custom video producers can create short, animated videos that make your product or service easier to understand.

Find a Producer

Video Transcript

Je kent het wel. Je kriijgt een email van je bank of iets dergelijks waarin ze om gegevens vragen. Het lijkt echt maar de bedoeling is om jouw geheime informatie afhandig te maken. Deze vorm van fraude heet Phishing en je moet het te allen tijde vermijden.

 

Dit is Phishing Scams verklaard door Common Craft.

 

We zijn gewend aan online transacties. We kopen en verkopen dingen. We hebben abonnementen met geheime informatie. Het risico bij online transacties is laag zolang je maar oppast en niet zomaar iedereen vertrouwt. Ongelukken gebeuren als criminelen zich voordoen als bedrijven en jouw geheime informatie willen stelen, zoals rekeningnummers, paswoord en PINcode.

Je voorkomt dit door scherp te blijven. Voorbeeld. Je krijgt een email die lijkt op eentje van je bank. Je moet op een link klikken om wat gegevens te verifieren. Het lijkt ok. Dus je klikt en je logt in op wat eruit ziet als jouw bank website. De ellende is nu al geschied.

 

Je hebt je geheime paswoord aan het tuig gegeven en zij kunnen nu met jouw geld aan de haal! Boe!!!!!

 

Ze hebben je gefopt door zich voor te doen als jouw bank.

 

Hier moet je op letten bij Phishingemails. Vaak proberen ze je bang te maken door te zeggen dat “er is een probleem met uw rekening” of  “uw beveiliging is niet optimaal”. Dan vragen ze je op een link te klikken om iets te verifieren of een formulier in te vullen.

 

Klik NOOIT op links of vul nooit formulieren in van verdachte emails.

 

Vaak staan er spelfouten in of spreken ze je aan met “Waarde klant”. Boeven weten je naam niet! Denk eraan, phishing emails gebruiken vaak dezelfde logo’s, telefoonnummers en adressen die op je rekeningafschriften staan.

 

Wees op je hoede als jouw in een email om je gegevens gevraagd wordt. Altijd! Krijg je een Phishingemail blijf dan altijd rustig. De email kan geen kwaad. Gewoon verwijderen. Je kunt het ook veilig aangeven en doorsturen naar info@waarschuwingsdienst.nl of ga naar www.meldpuntcybercrime.nl.

 

Kom je via een email op een verdachte site, kijk dan naar het webadres. Het adres moet je bekend voorkomen. Zodra je denkt dat criminelen jouw gegevens hebben, neem dan gelijk contact op met de instanties waar je rekeningen hebt lopen.

 

Om je op lange termijn te beschermen zou je anti-pshishing software kunnen overwegen. Bekijk ook je rekeningafschriften regelmatig online of vraag een kredietrapport op en doe aangifte als iets niet klopt.

 

Phishing fraude is een groeiend probleem op het Internet. Door je bewust te zijn van fraude, kun je met vertrouwen online zaken doen. Gelukkig!

Dit was Phishing Scams verklaard door Common Craft.

What it teaches

Deze video is bedoeld om je beter bewust te worden van phishing fraude en hoe je het kunt herkennen en vermijden als je het tegenkomt. Deze video bevat:

  • Een voorbeeld hoe de fraude in zijn werk gaat
  • Hoe phishing fraude in je email te herkennen en te rapporteren
  • Wat je moet doen als een phishing email binnen krijgt
  • Wat je moet doen als je per ongeluk toch geheime informatie geeft

Features of Common Craft Membership

We wrote the book on explanation.

Learn More

 

Who uses Common Craft?

Businesses and schools, large and small, in over 50 countries enlighten and motivate with Common Craft explanations.

Explainer Network Image

Common Craft Custom Videos

We can help you get a custom video that explains your product or service. 

Contact Us

 

Question Graphic

Still have questions?

Go to FAQAsk Common Craft

Get new video alerts by email!