What We Do:

We can help you become an explanation specialist.

Common Craft Membership

Start your life as an explainer with Common Craft Membership. Prices start at just $49 per year. It provides:

Cut-Outs:

Make your presentation or video remarkable with 800+ digital images in Common Craft Style, plus Know-How resources for using them.

Download a Sample

Ready-made Videos:

Educate others with 50+ ready-made video explanations that you can embed on your website or download for offline use.

Test embedding a video

We Wrote the Book on Explanation

The Art of Explanation

A book by Lee LeFever

The Art of Explanation will help you become an explainer.

Learn More

Need a Video for Your Product?

The Explainer Network

Our network of custom video producers can create short, animated videos that make your product or service easier to understand.

Find a Producer

Video Transcript

Het is makkelijk je computer als een machine voor te stellen – knoppen, schermen, alles werkt samen. Maar het magische aan een computer is iets dat ze uniek voor jou zijn.

 

Dit is Computer Software verklaard door Common Craft.

 

Het probleem met computers is dat weinig mensen hun taal spreken. We hebben een tolk nodig, iets dat onze wensen vertaalt naar computertaal. Deze tolk heet software en het is wat computers zinvol maakt.

 

Zie het als volgt: net als een typmachine, een computer zonder software is een zielloos ding. De software brengt het ding tot leven, maakt het bruikbaar en tot jouw computer. De meeste computers hebben er twee: het besturingssysteem en computerprogramma’s.

 

Als je een computer hebt gebruikt dan heb je een besturingssysteem gebruikt. Bestanden opslaan, je muis of problemen oplossen, het besturingssysteem is voor de basistaken. Besturingssystemen zitten standaard op alle computers en doen over het algemeen dezelfde dingen. Je heten Windows, Mac en Linux.

 

Maar het besturingssysteem is maar het begin. Om ze te gebruiken kunnen we software installeren. Bijvoorbeeld als we foto’s willen bewerken dan installeren we software die hiervoor bedoeld is.Wil je een huis ontwerpen heb je software nodig die je het huis van alle hoeken laat zien.

 

Door software aan je computer toe te voegen, bouw je de computer naar jouw wensen. En de meeste software is makkelijk te installeren. Je koopt het in een PCwinkel of downloadt het van het Internet. Je hoeft geen nerd te zijn.

 

Staat het programma eenmaal op je pc, dan is op het ikoontje klikken voldoende. Maar wat doet een computerprogramma? Wat gebeurt er als je het opent? Nou kijk, computers zijn goed in het opvolgen van instructies. Software is in essentie een lijst instructies die een computer vertelt wat te doen.

 

Als je een programma opent, gaat je PC aan de slag en werkt de instructies af tot het programma klaar is voor gebruik. Door verschillende software toe te voegen wordt iedere pc anders en persoonlijk.

 

Dus, nog een keertje. Het besturingssysteem voeren de basistaken uit en software maakt de computer persoonlijk. Juist deze combinatie maakt computers zo waardevol. En dit is niet beperkt tot je bureau computer.

 

Neem je mobiele telefoon. Net als je PC zonder software is het een zielloos ding dat jouw taal niet spreekt. Gelukkig is er ook software voor je telefoon dat het tot leven brengt.

 

Hetzelfde geldt ook voor veel camera’s, MP3 spelers en onze auto’s. Elek dag vertrouwen op software om machines tot leven te brengen en ze waardevol en bruikbaar te maken.

 

Devolgende keer dat je een PC of een mobieltje gebruikt denk aan de software die jouw instructies afwerkt en de machine laat functioneren.

Dit was Computer Software verklaard door Common Craft.

What it teaches

Deze video introduceert het belang van software en waarom dit computers bruikbaar maakt. We vestigen de aandacht op verschillende soorten software en het belang van software in computers en andere apparaten die we dagelijks gebruiken. Deze video beslaat:

  • De rol van software als vertaler
  • Hoe operating systems aan de basis van het systeem staan
  • Hoe software programma's helpen computers aan te passen.
  • De rol van software buiten computers.

Features of Common Craft Membership

We wrote the book on explanation.

Learn More

 

Who uses Common Craft?

Businesses and schools, large and small, in over 50 countries enlighten and motivate with Common Craft explanations.

Explainer Network Image

Common Craft Custom Videos

We can help you get a custom video that explains your product or service. 

Contact Us

 

Question Graphic

Still have questions?

Go to FAQAsk Common Craft

Get new video alerts by email!