What We Do:

We can help you become an explanation specialist.

Common Craft Membership

Start your life as an explainer with Common Craft Membership. Prices start at just $49 per year. It provides:

Cut-Outs:

Make your presentation or video remarkable with 800+ digital images in Common Craft Style, plus Know-How resources for using them.

Download a Sample

Ready-made Videos:

Educate others with 50+ ready-made video explanations that you can embed on your website or download for offline use.

Test embedding a video

We Wrote the Book on Explanation

The Art of Explanation

A book by Lee LeFever

The Art of Explanation will help you become an explainer.

Learn More

Need a Video for Your Product?

The Explainer Network

Our network of custom video producers can create short, animated videos that make your product or service easier to understand.

Find a Producer

Video Transcript

Ik denk dat we allemaal de realiteit wel te gek vinden. We beleven het met onze zintuigen, bijvoorbeeld onze ogen, en mobieltjes met camera’s. Het Internet is ook te gek, maar Internet en de realiteit gaan niet altijd samen. Gelukkig verandert dat snel. Nieuwe tools betekenen dat je de wereld om je heen nu kan zien met een laagje informative van het Net.

Dit is Augmented Reality verklaard door Common Craft

Een voorbeeld. Als je een film met een straaljagerpiloot gezien hebt, dan heb je het zichtpunt van de piloot – maar er mist iets. De piloot heeft een laag informatie nodig dat iets bruikbaars toevoegt aan zijn beeld. Recentelijk is er een dergelijke laag aan je smartphone toegevoegt. Maar ipv vluchtgegevens, krijg je info over de wereld om je heen. Augmented Reality.

 

Stel je voor je hebt honger en je staat op een drukke kruising. Er zijn meerdere restaurants in je buurt, maar je weet niet welke het beste is. Je kunt ze opzoeken op je PC, of een gokje wagen. Maar dankzij nieuwe software op mobiele telefoons, richt je simpelweg je camera op de gebouwen en hopla!

 

Restaurants lichten op en een laagje informatie met wetenswaardigheden over het restaurant verschijnt op je scherm.

 

Ander voorbeeld: shoppen. Richt je camera op het product en je ziet info op je scherm verschijnen, zoals de prijzen van dezelfde producten in andere winkels in de buurt of op het web.

 

Hier heb je maar een paar dingen voor nodig. Een smartphone met een camera. Dan een Internetverbinding om de informatielaag te ontvangen. En als laatste een speciale applicatie op je telefoon. GPS en een kompas zijn ook wel handig, zodat je GSM weet welke kant je op wijst.

 

Augmented Reality werkt ook met een camera aan je PC verbonden. Als je iets voor de camera houdt krijg je een laagje informatie te zien die de werkelijkheid leuker en spannender maakt. Dit is pas het begin. In de toekomst draag je misschien een bril met een mini display dat je kunt lezen terwijl je loopt. Als je langs winkels, gebouwen en producten loopt krijg je informatie te zien van Wikipedia of Google. Ineens is je realiteit rijker en interessanter.

 

Het komt eraan, maar Augmented Reality heeft nog een lange weg te gaan. Kijk uit naar manieren om Augmented Reality aan jouw realteit toe te voegen.

Dit was Augmented Reality verklaard door Common Craft.

What it teaches

Deze video is een introductie van Augmented Reality - een nieuwe en snel groeiende manier waarbij camera telefoons gebruikt worden om de wereld om ons heen beter te leren kennen. Het introduceert de technologie en omvat de basis applicaties, inclusief:

  • Een globale introductie van het idee
  • Hoe vind je een restaurant
  • Hoe vergelijk je producten en als entertainment
  • Een kijk op toekomstige toepassingen van Augmented Reality

Features of Common Craft Membership

We wrote the book on explanation.

Learn More

 

Who uses Common Craft?

Businesses and schools, large and small, in over 50 countries enlighten and motivate with Common Craft explanations.

Explainer Network Image

Common Craft Custom Videos

We can help you get a custom video that explains your product or service. 

Contact Us

 

Question Graphic

Still have questions?

Go to FAQAsk Common Craft

Get new video alerts by email!